Friday, January 28, 2011

bekerja biar ikhlas

lame x update blog ni. seminggu xde access internet. kene kursus dlm hutan.letih gak . tp demi pengalaman ok je kot.first rase agak takut2 gak. aku mai sendiri je. xde org tua pon dtg hantar. walau bagai manapon aku tau org tua aku sentiasa mendoakan aku. terutama mak ,,mesti sentiasa doakan aku dan xputus2 tlg aku walau cmne pon aku ni. mase daftar aku disambut oleh adik2 junior .sume baik je. terbalik mase sekolah menengah. aku dtg disambut oleh senior. mule2 kne sambut pastu kne raging. bese kot sebab duk asrama sekolah.dulu mase sekolah abg dtg hantar naik moto je. anak org miskin kan.xpe kne syukur. org kt somalia nak mkn pon susah. apela sgt susahnye hidup kt malaysia ni. makanan bole beli lagi la.xlapar jgk.cume bile byk sgt nikmat kite xbersyukur. beri betis nak peha.dpt keje best lupe diri. dpt masuk u kt australia lupe diri. dpt kete best mule la rase mcm hero dlm dunie ni. same la aku kursus kpli ni. ade gak yg susah nak memberi kerjasama gak. memang la dah berusia tp patutnye makin berusia makin matang. makin pandai ikut peraturan. aku rase kt malaysia je kot ade kursus motivasi ke ape sebab org malaysia suke xikut peraturan. kalo org jepun ke, perancis ke. mesti skima nyer. attidute dieorg tinggi.lagi satu aku cukup pantang tgk org malaysia ni bile time ceramah dlm dewan ni makan gula2 pastu buang kt bawah kerusi. xde sivik langsung. nanti budak tgk ikut la sebab role model xelok. ethic ni penting kite serapkan.bole nampak kecik tp benda ni la buat org hormat kat kite.oh lupe plak nak cite pasal bekerja biar ikhlas. kalo kite bekerja bersungguh-sungguh dan ikhlas ALLAH akan bagi pahala.senang je dpt pahala. kt kursus ade yg xpuas hati itu ini. sket kekurangan terima la.jgn letakkan diri kite dlm comfort zone sgt. kite bukan nye anak raja. sume nye hamba je kt dunie ni. hamba ALLAH. pada bakal cikgu, kerja elok2.sabar,dan jgn putus asa. ilmu yg berguna kite smpi kan kt anak murid,xkan putus pahala nye kalo kite mati nanti. wasalam

2 comments:

  1. boys kan yg buang sampah gula2 kat bwh kerusi???

    lalalala

    ReplyDelete